You are currently viewing Jak zrobić pizzę w domu?
Jak zrobić pizzę w domu?

Jak zrobić pizzę w domu?

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak zrobić pizzę w domu, nie jesteś sam. Istnieje wiele wskazówek i trików, które sprawiają, że robienie pizzy staje się proste. W tym artykule przyjrzymy się niektórym najważniejszym składnikom i narzędziom potrzebnym do zrobienia najlepszej pizzy. Wykonaj poniższe kroki, aby zacząć.

Przepisy

Przyrządzając domową pizzę, ważne jest, aby przestrzegać odpowiednich metod i składników. Pierwszym krokiem jest uformowanie ciasta w duży okrąg. Możesz użyć do tego wałka, ale początkujący mogą również użyć rąk. Następnym krokiem jest dodanie dodatków. Użyj rąk, aby podrzucić ciasto, lub w przypadku początkujących, użyj pięści.

Możesz użyć każdego rodzaju dodatków, ale nie przeciążaj ich. To uniemożliwi crust z gotowania równomiernie, i będzie prowadzić do rozczarowujących wyników. Toppings mogą obejmować mięso, warzywa i ser.

Tools

Making pizza w domu jest łatwe, gdy masz wszystkie odpowiednie narzędzia. Narzędzia te mogą ułatwić cały proces i pomogą Ci uzyskać najbardziej chrupiącą skórkę, jaka jest możliwa. Oto kilka z tych niezbędnych: patelnie, skórki i pojemniki do garowania. Dla domowej pizzy, musisz mieć dużą patelnię do pieczenia skórki.

Stal do pizzy jest świetnym narzędziem do robienia pizzy w domu. Jest to cienki metalowy dysk z otworami, które pozwalają gorącemu powietrzu krążyć pod plackiem. Możesz kupić niedrogi za mniej niż 4$, lub możesz kupić duży za około 10$.

Techniki

Istnieje kilka technik robienia świetnej pizzy w domu. Powinieneś zacząć od upewnienia się, że twoja patelnia jest wstępnie rozgrzana. Następnie, oprósz mąką obie strony ciasta. Przenieś ciasto na patelnię, pozwalając mu się nieco rozciągnąć. Następnie, dodaj dodatki. Po ugotowaniu dodatków, przenieś pizzę na środkowy stojak.

Przy dodawaniu dodatków, utrzymuj ilość do trzech lub czterech na pizzę. Przeładowane pizze będą cierpieć z powodu rozmokłej skórki i słabego smaku. Utrzymuj ilość dodatków do trzech lub czterech i używaj papieru pergaminowego, jeśli to możliwe.

Składniki

Domowa pizza jest łatwa do wykonania i może być wykonana z zaledwie kilku podstawowych składników. Mąka, drożdże i sól są niezbędne do stworzenia dobrej skórki. Inne ważne składniki to woda i olej. Możesz również dodać warzywa i chude mięso, aby uzyskać zdrowszą pizzę. Łatwo jest zrobić własne ciasto przy użyciu drożdży, a niektóre sklepy spożywcze posiadają gotowe ciasto do pizzy. Jeśli jesteś w pośpiechu, mrożone ciasto jest inną łatwą opcją.

Pierwszym krokiem w robieniu domowego ciasta na pizzę jest przygotowanie wszystkich składników. Mąka i cukier powinny mieć temperaturę pokojową. Woda powinna być na tyle ciepła, aby lekko zmiękła, ale nie na tyle gorąca, aby zabić drożdże. Jeśli woda będzie zbyt gorąca, zabije drożdże, co uniemożliwi wyrośnięcie ciasta. Temperatura wody powinna wynosić od 40°C do 43°F.

Przygotowanie

Jest wiele sposobów na zrobienie wspaniałej pizzy w domu. Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. Możesz kupić gotowe ciasto lub zrobić własne. Następnie możesz ugotować ciasto na patelni. Następnie, dodaj dodatki według uznania. Gdy ciasto jest już gotowe, możesz je podawać.

Przygotowując pizzę, musisz oprószyć ją mączką kukurydzianą i mąką. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, posyp je nieco większą ilością mąki lub mączki kukurydzianej. Będzie to potrzebne, aby zapobiec przyklejaniu się ciasta do blachy. Po tym, możesz upiec swoją pizzę. Możesz również użyć łopatki do pizzy. W ten sposób Twoja pizza pozostanie chrupiąca i zapobiegnie skraplaniu się wody. Ten krok jest najbardziej kluczowy i zapewni najlepsze rezultaty.

Dodawanie dodatków do pizzy to świetny sposób na dodanie jej więcej smaku. Ale, upewnij się, że równoważą smaki. Jeśli chcesz mieć bardziej aromatyczną pizzę, użyj małej ilości sosu. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa, możesz również dodać do swojej pizzy grillowanego kurczaka, bekon lub kiełbasę. Dodawanie owoców i warzyw to kolejny świetny sposób na dodanie smaku do pizzy.